Učesnici iz BiH, SAD-a i Francuske u kampu Kenana Kamenjaša

Vijesti 06. aug 202120:09 1 komentar

Petodnevni kamp bh. košarkaškog reprezentativca Kenana Kamenjaša zatvoren je danas u Ajdinovićima. Dječaci i djevojčice od 8 do 16 godina stekli su nova znanja, a organizatori se nadaju da će ovaj kamp postati tradicionalan.

Ajdinovići, nadomak Olova prethodnih dana bili su centar bh. košarke. U ovom Sportsko-rekreativnom centru održan je trening kamp za mlade košarkaše u organiciji reprezentativca Kenana Kamenjaša.

Kamp je okupio 60 djece iz zemalja širom svijeta, a organizatori ističu da je bio pravi izazov organizivati ovakvo nešto u vrijeme korona virusa.

“Sama pomisao da je Keno tu bio sa nama, da su djeca imala priliku da se druže sa njim, ali da se druže i sa ostalim našim reprezentativcima i košarkašima i košarkašicama, koji su bili tu cijelo vrijeme sa nama – mogo znači za sve”, ističe Eldin Herco, koordinator kampa.

Mladi učesnici kampa bili su fokusu prethodnih dana, a najzaslužniji za organizaciju ove sjajne priče je idejni tvorac ovog projekta, Kenan Kamenjaš.

“Ovo je veliki trenutak za mene jer kao mlad igrač sam počeo raditi sa djecom i pružati im uslove za trening i napredak”, kaže Kamenjaš.

O sjajnoj organizaciji i ambiciji kampa govori i činjenica da su se na njemu pored domaćih našli i učesnici iz Francuske, ali i Sjedinjenih Američkih Država.

Kamp je imao za cilj okupiti talentovanu djecu od 8 do 16 godina, a najbolji učesnici su dobili nagrade, a stručni treneri i agenti pomno će paziti na njihove karijere u budućnosti.

Ideja daljeg razvoja kampa jeste uspostaviti sistem koji bi omogućio da ovakva okupljanja postanu tradicionalna, kako bi mladi košarkaši tokom ljeta imali priliku oštriti svoje košarkaške vještine i tokom ljetnih mjeseci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare