Učesnici moto i quad maratona stigli u Potočare: Jedva savladali emocije (VIDEO)

Vijesti 10. jul 202218:05 > 18:21 0 komentara
F.Z./N1

U okviru obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici organiziran je je 11. Moto-maraton Srebrenica 2022. godine. Organizatori su ranije saopštili da će učešće uzeti više od 700 motorista, koji dolaze i iz nekoliko zemalja EU i regije. Oni su upravo počeli pristizati u Potočare, ističući istovremeno i tugu i ponos.

“Naš cilj jeste da ovo prenesemo na mlađe generacije i taj cilj se ostvario. Naša poruka je da se nikome ne ponovi i da se nikada ne zaboravi”, poručio je Emir Sulić, predsjednik Organizacionog odbora za moto maraton nakon što su uspješno stigli do cilja.

Prvi dan etapa je protekla bez problema, u njoj je učestvovalo blizu dvije stotine učesnika, dok je na kraju, prilikom ulasku u Potočare bilo više od sedam stotina njih.

Krajišnici su se organizirali posebno, jer su, kako su istakli organizatori, zamalo doživjeli sudbinu Srebrenice.

“Nove generacije ne smiju dozvoliti da se ovo zaboravi, u koloni ima djece čiji su članovi porodice pokopani u Memorijalnom centru i naravno da to nije jednostavno”, istakao je Haris Alajbegović, koji je po 11. put učestvovao u moto maratonu.

Prilikom ulaska u Memorijalni centar Potočari brojni učesnici moto i quad maratona nisu mogli da savladaju emocije. Suze, šutnja, vidno tužna lica, ali i ponos zbog uspješno realizovanog plemenitog cilja.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!