Udruženje Dečki u plavom uplatili 500 KM za liječenje Seddine Muhibić

Vijesti 20. sep 202211:39 1 komentar
N1

Nakon što je Seddina Muhibić gostovala u N1 podcastu kod Emele Burdžović-Slipičević, Udruženje Dečki u plavom uplatilo je 500 KM da joj se pomogne u liječenju.

Udruženje Dečki u plavom na svojoj stranici navode da su zajednica koja podržava sportaše svih uzrasta i spremnosti, a okupljaju se kako bi radili na izgradnji zdravih navika, da treniramo i podržavaju jedni druge.

Podsjećamo, Muhibić su ostavili u  bolnici kao bebu, a ona je sretna što je imala sreću upoznati i imati svoju SOS majku. Rekli su joj da neće moći skijati, a onda je i pored 19 operacija noge odlučila da hoće. I da će živjeti od toga. Ako su predviđali da kao dijete bez bioloških roditelja neće uspjeti da se obrazuje i tu su pogriješili. Ona je magistrica pedagogije.

Sjedila je na povrijeđenoj nozi na podu prodavnica i slagala odjeću noćima kako bi zaradila novac za operacije. A onda je došla pandemija koronavirusa zbog koje je provela 850 dana u bolnici. Iako i danas ne zna jasnu dijagnozu, uslijed koje joj je zdravlje izuzetno kompromitovano, bez posustajanja poručuje da će živjeti, raditi, skijati. I pobijediti.

Pogledajte njeno gostovanje u programu N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare