Udruženje Pomozi.ba pokreće akciju “Ramazan 2022” za sve ljude u potrebi

Vijesti 05. apr. 202211:02
Podijeli:
Izvor: Un.org

Organizacija Pomozi.ba i ove godine pokrenula je akciju "Ramazan 2022", kako bi osigurali prehrambene pakete i iftare ljudima koji žive u teškim uslovima i na rubu siromaštva u Bosni i Hercegovini bez obzira na vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost.

Podrška ramazanskoj akciji može se pružiti pozivom na broj 17014 kojom se doniraju dvije konvertibilne marke (KM), a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

“Akciju možete podržati i donacijom ramazanskih paketa sa prehrambenim namirnicama koji koštaju od 80 do 100 KM u zavisnosti od broja članova porodice, a iftar za jednu osobu košta osam KM. Kako je ramazan mjesec milosti i međusobnog pomaganja, bitno je naglasiti da pakete dijelimo svim građanima u potrebi, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost”, navode iz organizacije.

Pomozi.ba će korisnicima projekta “Obrok za sve” iftare isporučivati na kućne adrese, a pomoć će slati u gotovo sve dijelove Bosne i Hercegovine.

“Pokušaćemo doći do nekoliko desetina hiljada socijalno ugroženih porodica i pojedinaca. U tome će nam pomoći i naše partnerske, lokalne organizacije preko kojih ćemo vršiti distribuciju do krajnjih korisnika”, navode.

Pored poziva na humanitarni broj 17014 i novčanih donacija, pomoći se može donacijom prehrambenih i higijenskih artikala. Adresa za donacije u Sarajevu je Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, Travniku Školska bb i Bihaću Đačka bb.

Za novčane donacije tu su opcije doniranja putem web-stranice www.pomoziba.org, PayPal sistema te uplate na domaće i inostrane račune, kao i račune Pomozi.ba organizacije u Austriji, Turskoj i Holandiji.

Ukoliko građani žele donirati ramazanski paket, u svrhu uplate upisuju “Ramazanski paket 2022”, a za iftar “Iftar 2022”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar