Udruženje poslodavaca FBiH: Poziv članicama da doniraju sredstva za vakcine

Vijesti 12. mar 202115:19 2 komentara
N1

Udruženje poslodavaca Federacije BiH /FBiH/ pozvalo je više od 22.000 svojih članica da doniraju sredstava za nabavku vakcina protiv virusa korona za svoje radnike i stanovnike lokalnih zajednica u kojima djeluju.

Nekoliko članica se već obratilo Udruženju sa inicijativom da doniraju sredstva za nabavku vakcina, s tim da bi dio vakcina bio iskorišten za vakcinaciju njihovih zaposlenih, a drugi, veći dio, za vakcinisanje stanovništva u lokalnoj zajednici u kojoj djeluju, saopšteno je iz Udruženje poslodavaca FBiH.

U skladu sa ovim inicijativama, iz Udruženja su kontaktirali kabinet federalnog premijera, Ministarstvo zdravstva FBiH, te federalni Zavod za javno zdravstvo kako bi ova aktivnost bila koordinisana sa nadležnim federalnim i kantonalnim institucijama.

U saopštenju se navodi da su nadležni organi odgovorili da je inicijativa zanimljiva, a da je za njenu realizaciju neophodno da raspolažu informacijom o kompanijama koje su spremne da se uključe u ovu akciju i količini vakcina koja bi po osnovu ove aktivnosti trebala da bude nabavljena.

Nabavka vakcina išla bi isključivo preko distributera ovlaštenih od Vlade FBiH, a posao skladištenja vakcina i raspored vakcinisanja bi se provodio posredstvom nadležnih zavoda za javno zdravstvo.

Ukoliko bude iskazano veće interesovanje kompanija, onda bi se sa nadležnim institucijama FBiH i kantona počela realizacija ove aktivnosti, dodaju iz Udruženja poslodavaca FBiH.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare