UEL: Luka Menalo strijelac za Dinamo u remiju protiv Genka

Nogomet 25. nov 202120:36 0 komentara
REUTERS/Antonio Bronic

Luka Menalo bio je jedan od protagonista večerašnjeg susreta 5. kola grupne faze Evropske Lige u fudbalu.

Naš krilni napadač postigao je prvi gol na susretu, i to u 35. minuti, kada je dubinsku loptu prema naprijed poslao Theophile-Catherine. Menalo je primio loptu i hladnokrvno matirao golmana Vandervoorda. VIDEO

Ipak, belgijski tim uspio je izjednačiti preko Ugba u prvoj minuti nadoknade poluvremena nakon gužve u šesnaestercu domaćih, u kojoj se najbolje snašao upravo Kanađanin.

Menalo je igrao do 69. minute, dok je Amer Gojak u igru ušao u 75. minuti susreta.

U drugom poluvrmenu Genk je imao kvalitetnije šanse za postizanje pogotka, dok je Dinamo teže dolazio do prilike da ugrozi protivnički gol. Jednu od boljih prilika imao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak, koji je u 85. minuti mogao donijeti pobjedu svom timu, ali je njegov centaršut, koji je išao u okvir gola, krajnjim naporom odbranio Vandervoord. Gojak je imao priliku i u prvoj minuti sudijske nadoknade, ali je njegov šut sa ivice šesnaesterca ponovo odbranio golman Genka.

West Ham uvjerljivo do pobjede

U drugom susretu grupe H u Beču su igrali Rapid i West Ham. Engleski klub kontrolisao je utakmicu od samog početka pa je na poluvremenu već bilo 2:0. U 41. minuti strijelac je bio Ukrajinac Yarmolenko, a samo dva minuta kasnije iz jedanaesterca je pogodio Noble.

U nastavku nismo mogli vidjeti još pogodaka, jer je West Ham kontrolisao i posjed lopte, ali i protivničke napade, te je susret završen rezultatom 0:2.

West Ham je i dalje prvi na tabeli grupe H sa 13 bodova, drugi je Dinamo sa 7, a Genk je treći sa 5 bodova. Posljednji je bečki Rapid sa tri osvojena boda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!