Ugostitelji i mali privrednici najavili proteste u Sarajevu

Vijesti 09. mar 202114:16 1 komentar
N1/Ilustracija

Ugostitelji iz Kantona Sarajevo održali su danas sastanak zbog mjera koje su uvedene u Kantonu Sarajevo za naredni vikend, a nakon sastanka se obratio Ahmed Čehajić, kako kaže, ispred Udruženja ugostitelja, malih privrednika, Udruženja zanatlija, Udruženja hotelijera...

“Tražimo od Kantona Sarajevo potpuni lockdown i da se potpuno zatvori Kanton Sarajevo, ako se već uvode ovakve selektivne mjere. Da se zatvori čitav Kanton Sarajevo, ili da se pusti da radi normalno. Mi nismo krivi za nesposobnost vlasti što nisu u stanju nabaviti vakcine. Proteste ćemo napraviti sve dok se ne ispune svi uslovi. Nama je svakako već godinu dana ‘polulockdown’. Sve radnike ćemo otpustiti i staviti na biro, jer nam ne daju drugu soluciju”, poručio je Čehajić.

Dodali su i kako će u četvrtak organizovati mirne proteste.

“Proteste ćemo početi u 13:00 sati u četvrtak ispred Vječne vatre mirnom šetnjom u skladu s protestima. Krenut ćemo od Vječne vatre do Kantona Sarajevo. Ako uvedu lockdown za vikend, a brojke nakon vikenda ne budu u drastičnom padu, tražimo odgovornost kriznog štaba KS i ostavke premijera Forte i ministra Vranića”, poručili su nakon današnjeg sastanka.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare