Ugostitelji pripremaju bašte svojih objekata, građani uživaju na suncu

Vijesti 10. apr 202115:45 > 15:48 0 komentara
Sarajevo

Lijep i sunčan dan mnogi u Kantonu Sarajevo iskoristili su za šetnju gradskim ulicama i parkovima. Sami ili u društvu, uz poštivanje epidemioloških mjera, uživali su u 'kafi za ponijeti'.

Ugostitelji su dan proveli u pripremi objekata za ponovni rad nakon djelomičnog ublažavanja higijensko-epidemioloških mjera, najavljenog za 12. april.

Tako će u kafićima i restoranima od ponedjeljka goste usluživati u otvorenim baštama i na terasama tih objekata.

Ugostitelji će se morati pridržavati ranije propisanih mjera koje se odnose na razmak stolova, ograničen broj gostiju, redovne dezinfekcije i nošenja maski.

Ostale mjere koje se tiču rada u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata ostaju na snazi.

Sarajevo

Vlada Kantona Sarajevo usvojila je, na osnovu preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, nove i djelimično ublažila prethodne higijensko-epidemiološke mjere koje se odnose na razne oblasti.

Ublažene mjere od 12. aprila

Ublažene mjere stupit će na snagu od 12. aprila. Kako je navedeno pratiti će epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo i, u skladu s utvrđenim stanjem i preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, po potrebi revidirati donesene mjere.

Prema posljednji podacima o epidemiološkoj situaciji, u Kantonu Sarajevo za 24 sata potvrđeno je 190 novozaraženih osoba virusom korona.

U istom periodu od Covid-19 infekcije oporavilo se 276.

Sarajevo

Od tog broja novozaraženih 66,82 posto pripada porodičnim klasterima ili kontaktima s ranije zaraženim osobama, zbog čega su u samoizolaciji od ranije.

Nažalost, preminulo je 11 pacijenata, koji su bili zaraženi tim virusom. Proteklog dana na virus korona testirano je 1.011 osoba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad  

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!