Uhapšen pripadnik Granične policije BiH zbog koruptivnih radnji

Vijesti 25. jul 202210:45 0 komentara
N1

Postupajući po nalogu i pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, policijski djelatnici Granične policije BiH, lišili su slobode aktivnog djelatnika Granične policije BiH.

“Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH u predmetu organiziranog kriminala i osumnjičen je za koruptivno djelovanje i zlouporabu policijske dužnosti i dostupnih informacija. Prema prikupljenim dokazima, navedeni osumnjičeni bio je u kontaktu s pripadnicima organizirane kriminalne skupine koju u predmetu Rašević i dr. (akcija kodnog naziva “Golub”), istražuje Tužiteljstvo BiH zbog organiziranog kriminala, krijumčarenja velike količine narkotika i drugih kaznenih djela”, saopšteno je iz Tužiteljstva BiH.

Dodaje se da su prikupljeni dokazi da je osumnjičeni pripadnik Granične policije BiH, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, odavao osumnjičenima informacije te davao upute i pomagao ih u ilegalnom prelasku granice Bosne i Hercegovine, čime je omogućio krijumčarenje veće količine opojnih droga.

Policijski djelatnici Granične policije BiH osumnjičenog će u zakonskom roku predati tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!