Uhapšen Zlatko Ibrišimović, advokat Admira Arnautovića – Šmrka

Vijesti 26. okt 202211:38 0 komentara
Facebook

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su sarajevskog advokata Zlatka Ibrišimovića po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Oslobođenje piše da se Ibrišimović navodno spominjao u aplikaciji Sky u kontekstu nezakonitih radnji.

Riječ je o advokatu Admira Arnautovića poznatijeg kao Šmrk koji je također nedavno uhapšen zbog organizovanog kriminala.

Ibrišimović je i po nalogu svog branjenika Admira Arnautovića Šmrka nedavno nagovorio Adnana Maglića da se preda što je on i uradio 14. oktobra.

SIPA uhapsila Adnana Maglića

Podsjetimo, Šmrk se sumnjiči da je od polovine 2019. do hapšenja na teritoriji BiH, Hrvatske, Austrije, Njemačke, Nizozemske, Belgije, Španije, Južne Amerike, Srbije, Crne Gore, Švicarske i Slovenije organizovao međunarodnu grupu za organizovani kriminal koja se kontinuirano bavila švercom kokaina, marihuane i spida. On je putem telefonskih aparata kripta Sky dogovarao vrstu, količinu i kupovinu droge, te je zaradu ulagao u nekretnine i vozila.

Predložen pritvor za osumnjičenog Admira Arnautovića Šmrka

Magliću je, kao što je poznato, nakon predaje određen pritvor, a osim njih u pritvoru je i pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Fahrudin Gačanović koji se tereti da je odavao tajne kriminalcima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!