Uhapšen saradnik Nenada Stevandića

Vijesti 24. jan 202213:00 > 14:42 0 komentara
Foto: F. Z./N1

MUP RS lišio je slobode saradnika Nenada Stevandića potvrđeno je za N1. U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navodi se, da postoji sumnja da je M.J. počinilo krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, te da će po završetku kriminalističe obrade biti predat Republičkom javnom tužilaštvu.

Nezvanično uhapšeni M. J. kojem je Nenad Stevandić nadređeni u timu za praćenje sprovođenja mjera protiv virusa korona, se dovodi u vezu sa predmetom koji se vodi protiv bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Zeljkovića.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su danas, po naredbi Okružnog suda u Banjaluci, lišili slobode lice inicijala M.J. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz člana 315. u vezi sa članom 39. Pomaganje Krivičnog zakonika Republike Srpske”, saopštili su iz MUP-a RS.

U saopštenju iz MUP-a RS dodaju da su u toku pretresi na više lokacije, a po završetku kriminalističke obrade, lice će biti predato Republičkom javnom tužilaštvu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Rijelč je o radniku Republičke uprave civilne zaštite RS Milanu Јašareviću.

Ovaj tekst je izmijenjen u odnosu na prvobitnu objavu u kojoj je pisalo da je uhapšeni vozač Nenada Stevandića, kako je potvrdio i sam Stevandić za N1. Ipak, u dokumentima RUCZ on je zaposlen na mjesto višeg stručnog saradnika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!