Uhapšena osoba koja je bježala policiji u ukradenom automobilu

Vijesti 06. jul 202214:23 0 komentara
F.Z./N1

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su na osnovu prikupljenih operativnih saznanja o osobi koja se dovodi u vezu sa teškom krađom motornog vozila, a kojim je upravljajući na području grada izazvao više saobraćajnih nezgoda, te se udaljio sa mjesta događaja, utvrdili da se radi o J. M. rođen 1986. godine iz Sarajeva.

Poduzimajući mjere i radnje na pronalasku istog, policija Kantona Sarajevo je, uz saglasnost dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i na osnovu Naredbe dežurnog sudije Općinskog suda u Sarajevu, izvršila pretres kuće u ulici Safvet bega Bašagića, na području općine Stari Grad Sarajevo, kojom prilikom je pronađeno navedena osoba i isto je lišena slobode.

Također, slobode je lišen i S. P. rođen 1985., također iz Sarajeva, zbog krivičnog djela “Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela”.

Nad ovim osobama, policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, vrše kriminalističku obradu u službenim prostorijama Policijske uprave Stari Grad.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!