Uhapšeni u akciji “Aperkat” predati u nadležnost Tužilaštva KS

Vijesti 22. jun 202114:52 0 komentara
Fena

Nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije (FUP), četiri osobe inicijala S.K. (1970.), T.K. (1994.), Dž.K. (1999.) i N.Š. (1991.), koje su uhapšene u akciji kdonog naziva "Aperkat", predate su u nadležnost Tužilaštva KS.

U Tužilaštvu KS će biti zadržani 24 sata i nakon što ih u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica odlučit će o daljnjim mjerama.

Oni se sumnjiče da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, neovlaštrena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivotvorenje javne isprave, iznuda, obmana pri dobijanju kredita, teška krađa, pomoć učinitelju nakon počinjenog krivičnog djela pokušaj ubistva, oštećenje tuđe stvari i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Sumnjiče se za više krivičnih djela

Sumnjiče se da su od početka 2019. do hapšenja djelovali kao udružena grupa i vršenjem navedenih krivičnih djela stekli nezakonitu korist u većem iznosu.

Između ostalog, proizvodili su drogu od amfetaminskog ulja i prodavali dilerima opojne droge na području Kantona Sarajevo.

POVEZANA VIJEST

Sumnjiče se da su krivotvorili lične karte i vozačke dozvole, nezakonito trgovali automobilima, poduđivali novac na kamatu te krivotvorili dokumente za dobijanje kredita.

Vještačit će se i oduzeti mobiteli

Prilikom jučerašnjih pretresa stambenih i ugostiteljskih objekata te automobila osumnjičenih, pronađeno je oružje, municija, veća količina novca, krivotvoreni dokumenti, droga i bomba. Oduzeti su i mobiteli koji će biti vještačeni.

Inače, hapšenju je prethodila višemjesečna istraga FUP-a i Tužilaštva KS uz asistenciju i Obavještajno-sigurnosne agencije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!