UIO BiH: SIPA ne vrši pretres, mediji neka ne žure sa zaključcima

Vijesti 16. maj. 202218:54
Podijeli:
Izvor: N1

Iz Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine u ponedjeljak su odbacili navode pojedinih medija kako službenici Državne agencije za istrage i zaštitu vrše pretres službenih prostorija UIO-a.

Navedeno je kako službenici SIPA-e u Upravi za indirektno oporezivanje provode radnje uvida u određenu dokumentaciju i izuzimanje iste u okviru izvršavanja naredbe Suda BiH.

“Uprava za indirektno oporezivanje kroz svoj dosadašnji rad je u potpunosti sarađivala sa svim agencijama za provođenje zakona u BiH i pravosudnim organima, što je slučaj i u konkretnom postupanju. Objavom i plasiranjem netačnih i neprovjerenih informacija potpuno se neopravdano minimiziraju rezultati rada koje ova Uprava iz godine u godinu ostvaruje”, poručili su iz UIO-a BiH.

Na kraju reakcije Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine navodi se kako je “potrebno sačekati da agencije za provođenje zakona okončaju započete aktivnosti, bez prejudiciranja i izvođenja preuranjenih zaključaka”.

Podsjećamo, pripadnici SIPA-e danas su iz prostorija Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Banjaluci iznosili dokumentaciju koja se odnosi na istragu slučaja aktuelne šefice grupe za sprečavanje krijumčaranja i prekršaje u Regionalnom centru Banjaluka Jelene Majstorović.

Za N1 je potvrđeno da se radi po naredbi Suda BiH, a uz nadzor Tužilaštva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar