Uklonjen pano, pojavio se novi problem na mostu u centru Sarajeva

Vijesti 28. sep 202211:23 2 komentara
Facebook/BeFunky

Ogromni reklamni pano na mostu Suade i Olge (Vrbanja mostu) u Sarajevu izazvao je revolt prolaznika, ali i vozača jer je doslovno stajao u blizini Vilsonovog šetališta i ograničavao građanima kretanje. S druge strane, doveo je i do prebacivanja nadležnosti između Općine Centar i Grada Sarajeva, a iako je uklonjen polemika se nastavila i danas.

Naime, jutros je načelnik Općine Centar Srđan Mandić na Facebooku obavijestio da je taj pano uklonjen, međutim, nedugo nakon toga oglasila se i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić rekavši da su i skoro sve žardinjere sa cvijećem koje su se nalazile na mostu pobacane.

“Nakon što je jučer na mostu Suade i Olge nelegalno postavljen džinovski led ekran, za koji Grad nije dao saglasnost, jutros su sa mosta pobacane skoro sve žardinjere sa cvijećem. Vrlo je čudno da praktično na mostu preko noći osvane led ekran, za čije postavljanje je potrebno nekoliko dana pripreme. Zabrinjava i zakašnjela reakcija Općine koja je direktno nadležna za izdavanje urbanističke i građevinske dozvole i uklanjanje istoga”, navela je Karić.

Veliki reklamni pano osvanuo u centru Sarajeva, građani neprijatno iznenađeni

Dalje je istakla da u ovom slučaju veliku ulogu igra predizborna kampanja.

“Sigurni smo da Grad Sarajevo sa ovim slučajem ne bi bio doveden u vezu da nije predizborna kampanja što najviše govori o onima koji to rade. Treba biti svjestan da ima života i poslije kampanje. Led ekran je uklonjen, a žardinjere će biti vraćene”, poručila je Karić.

Podsjetimo da su jučer iz Općine Centar odmah nakon pojavljivanja panoa na mostu reagovali te naveli da je njegovo postavljanje odobrila Gradska uprava Sarajeva, dok je to demantovala gradonačelnica Karić rekavši da saglasnost jeste data ne za identičnu lokaciju i ne za pano sa takvim gabaritima, ali je isto tako demantovala da je Gradska uprava odgovorna za postavljanje tog džinovskog panoa prebacujući tu nadležnost na ovu sarajevsku Općinu.

Uklonjen sporni reklamni pano koji je jučer osvanuo u centru Sarajeva

Jučer je najavljeno da će pano biti uklonjen što je danas i učinjeno.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare