Ulice Sarajeva prepune građana i turista (VIDEO)

Vijesti 24. jul 202113:55 3 komentara

Ulice Sarajeva ovih dana vrve građanima i turistima koji dolaze iz brojnih krajeva svijeta kako bi uživali na najatraktivnijim lokacija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

U srcu Sarajeva pune su šetnice, restorani i kafići, a i zanatlije i prodavci imaju pune ruke posla te su zadovoljni povratkom turista, što omogućava zasad povoljna epidemiološka situacija.

Zadovoljna i nasmijana lica

Veliki broj građana i gostiju osvježenje su danas potražili u baštama lokalnih ugostiteljskih objekata, uživajući u druženju uz kafu i druge slastice.

Posebna atmosfera vlada u glavnoj sarajevskoj šetnici – Ferhadiji i na Baščaršiji, gdje su brojna zadovoljna i nasmijana lica u susretu s kontrastima i ljepotama najužeg urbanog jezgra grada na Miljacki.

Zanimanje brojnih domaćih i stranih turista pobudili su sakralni i drugi objekti, koji čine historijsko naslijeđe i kulturni mozaik Sarajeva, svjedočeći o susretu civilizacija i paradigmi Bosne i Hercegovine kao multikulturne sredine.

Zanimanje za neobične rukotvorine i suvenire

Naročita posjećenost bilježi se u zanatskoj četvrti i brojnim baščaršijskim sokacima, gdje turisti i gosti glavnog bh. grada pokazuju zanimanje za neobične rukotvorine i suvenire, kao i za male, ali turistima zanimljive ugostiteljske objekte.

Neki od njih uživaju kraj jedinstvene građevine – Sarajevskog sebilja, čije se replike prave diljem svijeta.

Sebilj okružen golubovima jedinstvena je i nezaobilazna turistička destinacija, o čemu svjedoči veliki broj onih koji se baš na tom mjestu odluče fotografisati kako bi trajno zabilježili sjećanje na neponovljivi trenutak.

FENA
FENA
FENA
FENA
FENA
FENA

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare