Ultimatum PDP-a: Ne vraćamo se u institucije BiH bez izmjene Inzkovog zakona

Vijesti 17. jan 202216:09 7 komentara
PDP

Kolegijum PDP-a na današnjoj sjednici razmatrao je aktuelnu političku situaciju i kako su poručili, ostaju pri stavu da je za PDP uslov za povratak u zajedničke institucije Bosne i Hercegovine rješenje pitanja izmjena Krivičnog zakona BiH koje su nametnute odlukom bivšeg visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, a što je, kako su naglasili, u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske.

“PDP smatra da je potrebno obezbijediti normalno funkcionisanje institucija BiH, ali samo donošenjem izmjena Krivičnog zakona prihvatljivog i za Republiku Srpsku. PDP očekuje da vladajuća koalcija SNSD-SDA-HDZ, kao najodgovorniji za funkcionisanje institucija, prije svega predloži rješenje ovog pitanja”, naveli su iz PDP-a.

POVEZANE VIJESTI

Komentarisali su i mogućnost da Milorad Dodik promijeni svoj stav kada je riječ o funkcionisanju državnih institucija.

“Snishodljivo vraćanje Milorada Dodika i SNSD-a u zajedničke institucije bez razrješenja pitanja nametnute Inzkove odluke, bit će potpuni krah njihove avanturističke, neozbiljne, koruptivne, retrogradne politike, te pokazuje da je opozicija bila potpuno u pravu ukazujući na Dodikovo opasno, površno i neozbiljno djelovanje koje šteti Republici Srpskoj, kojoj je postao teret i opterećenje”, poručili su iz PDP-a.

Podsjetimo, prije nekoliko dana na sastanku u Beogradu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić savjetovao je Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH da razmisle o vraćanju u institucije BiH.

Danas je Dodik održao press konferenciju na kojoj je, između ostalog, rekao da to nije malo “ako predsjednik Srbije moli strukturu iz RS da o tome razmisli”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare