Una Harčin i Šuhret Fazlić u Danu uživo

Vijesti 04. maj 202112:46 0 komentara
N1

I ovog utorka „Dan uživo“ nudi pregled najzanimljivijih dešavanja u BiH i regionu, ali i svijetu. Govorimo o migrantskoj krizi, stanju u zdravstvenom sektoru, nabavci vakcina, političkim zbivanjima, ali i nekim muzičkim temama.

Nakon što je Vlada TK danas donijela odluku o osnivanju Kancelarije za borbu protiv korupcije, o njenim zadacima, načinu funkcionisanja, ali i 100 dana vlasti pomenute vlade – razgovaramo sa ministarkom pravosuđa i uprave TK Unom Harčin.

Kada će biti završena gradnja aerodroma u Bihaću, koliko će taj aerodrom zapravo biti funkcionalan, plaši li se rasplamsavanja migrantske krize sa dolaskom proljeća, može li turizam ponovo postati vodeća privredna grana u ovom dijelu BiH – odgovara gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

O pozivima za saslušanje, krivičnim prijavama i sudskim procesima koji se protiv njega vode, dešavanjima u banjalučkoj gradskoj skupštini, najavama kandidatura za naredne opšte izbore u BiH, turbulencijama u opoziciji u RS – za „Dan uživo“ govori Ivan Begić, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka;

O položaju zdravstvenih radnika, uticaju pandemije na njihov rad, sindikalnim podjelama, nedostatku kadra, platama i vrijednovanju – razgovaramo sa predsjednikom Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu FBiH Zijadom Latifovićem.

„Sonce posijalo“ novi je singl Roberta Pešuta Magnifica. O novoj pjesmi, radu na novom albumu, ali i muzici za filmove i TV serije, počecima karijere koji se vezuju za Sarajevo – u muzičkim minutama „Dana uživo“ više otkriva ovaj slovenački muzičar.

Ni ovog puta u „Danu uživo“ neće izostati svjetske aktuelnosti, biznis – vijesti, servisne informacije…

Sa vama od 16 sati Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!