United Media: Operater A1 u Hrvatskoj isključuje N1 i Sport Klub

Regija 15. mar 202113:05 0 komentara
N1

Gledaoci koji u Hrvatskoj koriste usluge operatera A1 od 29. marta neće moći da gledaju kanale United Media – N1 i Sport Klub jer sa tom kompanijom nije postignut dogovor o nastavku saradnje.

“Jako smo iznenađeni odlukom operatera A1 da ne obnovi ugovor o distribuciji kanala, posebno imajući u vidu da su im ponuđeni apsolutni isti uslovi koji su važili i do sada. Sa njima smo sarađivali dugi niz godina i žao nam je što ta saradnja nije nastavljena uprkos dobroj volji sa naše strane da do toga dođe“, saopštila je United Media.

Dodaje se da građani koji koriste njihove usluge, već od kraja marta, više neće biti u prilici da najvažnije dnevne događaje prate na vodećem informativnom kanalu N1, ali ni da gledaju vrhunski sportski program na SK kanalima, posebno trke Formule 1 koje počinju, a čije pravo prenosa u Hrvatskoj ima Sport Klub.

Televizija N1 je ekskluzivni partner globalnog televizijskog news kanala CNN, u realnom vremenu izvještava o svim najvažnijim događajima, a njihove kamere su uvijek tamo gdje se dešava nešto bitno. Vrhunski tim profesionalnih novinara godinama priprema prepoznatljive talk show i političke emisije, razgovara sa relevatnim sagovornicima, analizira situacije i nudi građanima pravovremene, tačne i nepristrasne informacije, podsjeća United Media.

Sa druge strane, dodaje se, Sport klub je godinama unazad sinonim za najbolji sportski kanal. Pored trka Formule 1 koje su novitet u Hrvatskoj, svoj program su od ove godine obogatili i prenosima njemačke Bundeslige i Bundesliga2 ili popularne Zwiete. U standardnoj ponudi je i Premier liga i FA kup, a gledaoci na SK kanalima mogu pratiti i MOTO GP trke, Euroligu i Eurokup, vrhunski tenis na ATP turnirima i Wimbledonu kao i NFL.

Korisnici A1, također neće moći da gledaju ni dječje kanale Pikaboo i Vavoom.

Svi kanali United Media su dostupni u ponudi Hrvatskog Telekoma i Total TV-a.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!