Uoči ročišta za “Dženana Memića”: Građani Davoru donose kolače, Murizu podrška

Vijesti 31. mar 202209:45 > 10:14 0 komentara
Foto: F.Z./N1

U Sudu Bosne i Hercegovine jutros je nastavljeno suđenje u predmetu "Zijad Mutap i dr." poznatiji kao Dženan Memić. Poroiduc Memić, advokate, ali i optužene, ispred Suda je dočekao Davor Dragičević koji od nedjelje spava ispred ovih pravosudnih institucija tražeći pravdu za svoga sina Davida.

Podršku očevima Murizu Memiću i Davoru Dragičeviću pružaju mnogi ljudi. Posebno proteklih dana podršku pružaju obični građani koji Davoru donese sve što je potrebno da bi mu se olakšao boravak u šatoru.

“Ovo je borba za BiH, RS, FBiH, za djecu, moju rodnu Banjaluku i grad u kojem živim 50 godina. Neka razmisle kako se mogu spasiti djeca naša. Vi ste izgubili djecu, srce vam se cijepa”, rekao je Rinko Golubović.

Dragičević: Još imamo sabura

Uoči ročišta, obratio se Dragičević koji je poručio svim institucijama da osluškuju narod.

“Koliko god trajalo ja sam rekao svoje namjere i ispunit ću to. Postupajućoj tužiteljici sam rekao – taj dan kada bude ja ću podići šator. Ako bude potrebe, vratit ću se. Spreman sam na sve, i ja i grupa pravda za Davida. Sigurno je da će oba procesa pokrenuti preokrenuti stanje u BiH. Poručio bih svim institucijama BiH da osluškuju narod, Murizu i meni raste podrška iz dana u dan. Imamo još sabura ili strpljenja. Do kada, vidjet ćemo. Očekujem istragu za ubistvo i očekujem sve koji su učestvovali, a najviše tužioce i policijske službenike koji su učestvovali u oba slučaja. Ovo mora dobiti sudski epilog. Jer, ako ostavimo jedna pipak hobotnice, neće biti dobro. Zato smo krenuli u borbu”, rekao je Davor.

Danas je u okviru predmeta Zijad Mutpa i dr. planirano saslušanje pet svjedoka među kojima je i policajac Nermin Šehović koji prošli put, iako je najavljen, nije mogao pristupiti iz privatnih razloga. Od njegovog svjedočenja porodica Memić mnogo očekuje. Podsjetimo, optuženi u ovom predmetu su  Zijad Mutap, njegova kćerka Alisa, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović. Oni se terete za krivično djelo organizovanog kriminala, formiranje kriminalne grupe, prikrivanje i fingiranje dokaza, davanje lažnih iskaza, zloupotrebu položaja. Tužioci ih optužuju da su vršili radnje kako bi prikrili stvarni uzrok stradanja Dženana Memića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!