Upućen zahtjev za brisanje Mulahusićevog Facebook profila

Vijesti 14. dec. 202112:472 komentara
Podijeli:
Izvor: Raport

Vlasti Luksemburga su u prvoj fazi istrage osumnjičenog Jasmina Mulahusića službenim nalogom uputili zahtjev da budu zatvoreni i obrisani njegovi Facebook profili.

Mulahusić je poznat po tome što je objavljivao privatne fotografije mnogih lica sa raznim klevetama i tekstovima uvredljivog sadržaja, te je tako širio govor mržnje, nacionalnu i vjersku netrpeljivost prema mnogim građanima, političarima, novinarima i ostalima.

Prema pisanju hrvatskih portala, poslije ponoći Facebook je pokrenuo proces uklanjanja profila i sadržaja Mulahusića sa ove platforme, te da je spriječen svaki njegov pokušaj da napravi novi profil.

Luksemburška policija je prije nekoliko dana po nalogu Tužilaštva BiH izvršila pretres Mulahusićeve porodične kuće i tom prilikom oduzela kompjutere, mobilne uređaje i druge predmete.

Mulahusić je luksemburški državljanin, porijeklom iz Zavidovića. U Beringenu, kuća Mulahusića se nalazi u kvartu gdje živi imućne porodice. U njegovoj kući žive i roditelji, brat sa suprugom i jednim djetetom, te on sa suprugom i njegovih šestero djece. U kući je registrirana i njegova firma za promet nekretninama koja nema kancelarije a u posljednje vrijeme ne ostvaruje dobit, piše Inforadar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar