Uskoro LED javna rasvjeta duž cijelog šetališta Dariva u Sarajevu

Vijesti 21. jun 202115:40 1 komentar
Dariva (FENA)

Šetalište Dariva uskoro će biti osvijetljeno do Kozije ćuprije modernom LED rasvjetom nakon što je za prvi dio šetališta kroz Aleju ambasadora javna rasvjeta uvedena 2018. godine, gdje su rekonstruirana 34 stuba javne rasvjete i postavljene nove LED sijalice.

Ovaj projekt nastavljen je krajem prošle sedmice i to na dionici od Darive do Kozije ćuprije koja nikada nije ni imala javnu rasvjetu. Na ovom dijelu bit će postavljeno 58 stubova javne rasvjete, s 58 LED svjetiljki.

Dariva pokrivena i videonadzorom

Šetalište je pokriveno i videonadzorom instaliranim prije dvije godine na tri ulaza. Za ranije izvedene radove javne rasvjete i video nadzora izdvojeno je skoro 80.000 KM.

“Upravo započeti projekt ugradnje LED rasvjete na šetalištu Dariva podrazumijeva radove na dionici dugoj 1.500 metara, a udaljena je svega dva kilometra od urbanog dijela Sarajeva. Osim što će doprinijeti povećanju energetske efikasnosti na sistemu javne rasvjete u Kantonu Sarajevo, energetski efikasna LED rasvjeta pozitivno će uticati i na zaštitu okoliša, a vrijednost radova je 124.817 KM”, navedeno je.

Vrijednost projekta 125.000 KM

Realizaciju projekta finansiraju Vlada Federacije BiH s 50.000 KM i JU “Zaštićena prirodna područja KS” sa 75.000 KM.

Općina Stari Grad je finansirala izradu tehničke dokumentacije i troškove stručnog nadzora iznosom od oko 7.500 KM, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare