Uskršnja poruka vrhbosanskog nadbiskupa Tome Vukšića

Vijesti 16. apr 202211:42 > 11:44
Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić (N1)

Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić danas je uputio čestitku povodom Uskrsa. On je pripadnicima katoličke vjeroispovijesti zaželio sretan i blagoslovljen Uskrs.

Vukšić je poručio kako vjernici trebaju “biti u miru sa svima”.

“Rat je ludilo. Njegovi zavojevači su najveći siromasi. Oni koji Božiji zakon ljube odgovorni su članovi društva. U miru budite sa svima. Želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs”, kazao je, između ostalog, vrhbosanski nadbiskup.

Čestitkama za Uskrs pridružili su se u subotu član Predsjedništva BiH Željko Komšić i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić (N1)

“Obilježavajući ovaj veliki katolički praznik, slavimo novi život i novi početak. U današnje vrijeme, kada se susrećemo sa mnogim izazovima, Uskrs nas podsjeća da istina i pravda uvijek nađu svoj put. Uči nas solidarnosti i toleranciji, i da se međusobno poštujemo, bez obzira na naše različitosti. Provedimo ovaj praznik u dobrom zdravlju i blagostanju sa svojim najmilijima, ne zaboravljajući one kojima je pomoć uskraćena i neophodna”, rekao je Komšić.

Zvizdić je naveo kako svim katolicima želi da ovaj praznik provedu u miru, zdravlju i sreći sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama i “da različitosti naših običaja, te tradicionalna solidarnost i suživot budu naša prednost i put ka bržoj izgradnji boljeg i pravednijeg društva”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad