Ustavni sud BiH sutra razmatra Džaferovićevu apelaciju

Vijesti 05. jul 202210:46 > 10:46
Podijeli:
Izvor: N1

Ustavni sud BiH sutra bi na plenarnoj sjednici u Sarajevu trebalo da razmatra zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića za ocjenu ustavnosti Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i Zakona o dopunama Zakona o republičkoj upravi.

Džaferović je krajem prošlog mjeseca uputio Ustavnom sudu BiH zahtjev za ocjenu ustavnosti ova dva zakona i zatražio njihovo ukidanje.

“Uklanjanje ovih propisa jeste jedino efikasno sredstvo za osiguranje prava i zaštitu zdravlja i života građana, slobodu kretanja robe i usluga, slobodnu tržišnu privredu u BiH, zabranu diskriminacije i uspostavljanja funkcionalnog političkog i ekonomskog poretka”, saopšteno je ranije iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima predviđeno uspostavljanje agencije za lijekove i medicinska sredstva Republike Srpske, a propisano je da Vlada RS u određenom vremenskom okviru imenuje direktora i druga tijela agencije.

Zakonom o dopunama Zakona o republičkoj upravi predviđa se nova republička upravna organizacija – agencija za lijekove i medicinska sredstva Republike Srpske i propisuju poslovi koje ona obavlja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar