Usvojen zaključak da se ograniče marže na sve lijekove potrebne protiv korone

Vijesti 18. mar 202122:10 0 komentara
Fena/Ilustracija

Na prijedlog Kluba zastupnika SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojen je zaključak da se ograniče marže na sve lijekove i imunološke i vitaminske dodatke potrebne za liječenje i prevenciju zaraze korona virusom.

Također, usvojeni su zaključci kojima se:
– ograničavaju marže na sve lijekove i imunološke i vitaminske dodatke potrebne za liječenje i prevenciju zaraze korona virusom
– nalaže se Vladi FBiH da nastavi i dodatno intenzivira aktivnosti na daljnjoj direktnoj nabavci vakcina s ciljem dostizanja potpune imunizacije u što kraćem roku kod najmanje 2/3 stanovnika
– nalaže se Federalnoj upravi za inspekcijske poslove i Ministarstvu unutrašnjih poslova FBiH da sprovodi maksimalno pojačanu i kontinuiranu kontrolu i nadzor nad poštivanjem donesenih naredbi i mjera.

Šef kluba zastupnika SDP-a u Parlamentu FBiH na Facebook stranici objavio je kako su usvojena svega tri od 19 zaključaka.

“Za ostale nije bilo sluha od parlamentarne većine”, naveo je Mašić te dodao:

“Bez obzira na to i ova tri usvojena uticat će u značajnoj mjeri na poboljšanje ukupnih prilika i na zaustavljanje ekspanzije širenja zaraze COVID-19. Zahvalani smo vam svima na neizmjernoj podršci u našim nastojanjima. I dalje nastavljamo zajedničku borbu”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!