Užas u Sarajevu: Za ubistvo starice se sumnjiče dvije maloljetnice

Vijesti 23. okt 202215:06 0 komentara
F.Z./N1 (Ilustracija)

Policiji Kantona Sarajevo sinoć je oko 21h prijavljeno ubistvo starije ženske osobe.

Kako nezvanično saznaje Avaz, riječ je o starici inicijala S.S. za čije ubistvo se sumnjiče maloljetne osobe, od kojih je, navodno, jedna i njena unuka.

“Sve se desilo u kući starice S. S. u kojoj su bili unuka i njeno društvo među kojima i unukina prijateljica. S njima je bio i maloljetnik koji je bio na licu mjesta, ali nije učestvovao u zločinu. Ubijena starica je imala 74 godine. Navodno su zajedno konzumirali alkohol, a i starici je zasmetalo što joj je unuka dovela prijateljicu kojoj je Sud zabranio da se viđa s njenom unukom. Došlo je do svađe nakon čega je izvršen zločin”, tvrdnje su Avaza.

Da se ubistvo desilo novinarima je potvrdio i Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

“Imajući u vidu da policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, provode intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za postojanje osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo ubistva starije ženske osobe, u ovom momentu, u interesu istrage, ne možemo dati više informacija”, saopštio je Hadžiabdić.

Dodao je kako je više lica dovedno u službene prostorije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim se provodi kriminalistička obrada, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!