Uživo smo u Mostaru: Danas će se poslati jedna fina slika suživota u ovom gradu

Vijesti 25. jul. 202110:40 > 12:522 komentara
Podijeli:

Mario Kordić, gradonačelnik Mostara, uoči tradicionalnih 455. skokova sa Starog mosta u Mostaru, kazao je da se nada da će danas poslati jedna fina slika suživota u ovom gradu.

“Mostar ima najljepši most na svijetu, tradicionali skokovi su vezani za Stari most. Svi mi koji smo rođeni u ovom gradu imamo poseban odnos prema njima”, kazao je.

Uspjeh Veleža

Napomenuo je da je nakon kovida jako važno da se napravi restar i krene naprijed.

Govoreći o uspjehu FK Veleža, istaknuo je da se nada da će se on potvrditi i u Grčkoj.

“Nemali je i finansijski benefit cijele te priče. Nadam se da će Velež uspjeti završiti stadion u Vrapčićima i da ćemo imati jedan fini stadion”, rekao je.

Dodao je da se radi na svim poljima.

“Ne smijemo zaboraviti Lanu koja je napravila fantastičan rezultata. Ide nam”, naglasio je.

Ocjenjivajući svoj mandat od pet mjeseci, rekao je, generalno da misli da ide dobro.

“Proračun smo usvojili, ZKP smo usvojili, u utorak imamo jednu bitnu sjednicu na kojoj ćemo početi reorganizaciju javnih preduzeća. Sve u svemu. Rekao bih da sam zadovoljan”, naveo je.

Komentarišući da je u Mostaru teško naći parking mjesto, istaknuo je da je na jednoj od prošlih sjednica donesena odluka koja se odnosi na parking.

“Građani vjerovatno vide da radimo. Ocrtavamo parking, tražimo mogućnosti gdje se možemo parkirati”, naveo je.

Bogat sadržaj

Govoreći o projektu Staklena banka, kazao je:

“Prije tjedan smo se dogovorili da se on odvoji od projekta rješavanja Energoinvesta gdje ostatak Vlade i do kraja ove godine bi trebali imati završenu projektnu dokumentaciju“, rekao je Kordić.

Kada je u pitanju Bulevar, kazao je da je masa objekata obnovljena i da je ostalo nekoliko njih.

“Jedan dio je u privatnom vlasništvu. Imamo zahtjeve investitora za obnovu tih objekata. Onaj dio centralne zone u dobrom je dijelu vlasništva privatnika”, kazao je gradonačelnik Mostara.

Kompletna manifestacija tradicionalni 455. skokovi sa Starog mosta ove godine će trajati tri dana, a centralni događaj planiran je za nedjelju s početkom od 16 sati.

Organizatori su i ovog puta pripremili bogat sadržaj, a ove godine je odlučeno da se u program uvrste i neki stari događaji, koji se godinama nisu održavali.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar