UŽIVO| U Sarajevu danas 20. protesti za Dženana Memića

Vijesti 11. sep 202111:31 > 14:50 0 komentara
N1

U Sarajevu će danas biti održani 20. protestni skup koji organizira porodica Dženana Memića, mladića koji je stradao još 2016. godine. Tok protesta možete pratiti ovdje.

14:30 – Okupljenim građanima se obratila i sestra Dženana Memića, Arijana Memić. Njezino obraćanje pročitajte na linku OVDJE.

14:15 – Nekoliko građana prisutnih na skupu je zatražilo medicinsku pomoć.

13:50 – Građanima se obratila i majka stradalog Davida Dragičevića, Suzana Radanović. Šta je poručila pročitajte na linku OVDJE.

N1

13:30 – Mnogobrojni građani, roditelji koji su prošli i još uvijek prolaze nepravdu zbog svoje djece i sistema koji ih je uništio, podržali su današnje proteste. Također, na ovom skupu mogli su se čuti glasni uzvici okupljenih učesnika: ”Ubice”, “Svi na ulice da padnu ubice”, “Pravda za Dzenana i Davida” i još brojne druge parole kojima ukazuju na, kako su rekli, korumpiranost sistema u državi.

N1

13:15 – Prvi se građanima obratio advokat Senad Pećanin. Pećanin je govorio o smrti Adnana Hadžagića, koji je prošle godine stradao u Sarajevu. Kako je kazao Pećanin, radi se o još jednom zataškivanju smrti nakon policijskog premlaćivanja.

N1

12:55 – Veliki broj građana okupio se ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu kako bi podržao proteste Pravda za Dženana danas. Okupljeni građani nose transparente i uzvikuju “Pravda!”.


12:15 – Na platou ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu sve više ljudi.


12:05 – “Apel ljudima da gledaju i tražu istinu i pravdu, ovo se može desiti svakome”, kazao je jedan od učesnika današnjeg skupa koji je u Sarajevo stigao iz Banjaluke.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli N1 Bosna i Hercegovina (@n1bih)

11:35 – Kako javlja reporterka N1 koja prati proteste, na trgu ispred Narodnog pozorišta je sve spremno za dolazak građana danas. Bina je spremna, na kojoj će se obratiti govornici.


11:25 – Građani se okupljaju ispred porodične kuće Memića.

11:15 – Muriz Memić govorio je za N1 uoči današnjih protesta. Pročitajte OVDJE.

Protestni skup je zakazan za 13:05 ispred Narodnog pozorišta.

“Ul. Igmanska cesta br. 18. (Sokolović-Kolonija, Ilidža). Polazak je planiran u 11 i 30 sati. Obezbijeđen je parking i to u ulici Franje Račkog, te parking kod Zemaljskog muzeja i Mosta Suade Dilberović“, navedeno je obavještenju na ovoj Facebook stranici.

Uoči današnjih protesta u Sarajevu “Pravda za Dženana Memića” za N1 je govorio otac stradalog mladića, Muriz Memić. Kako je kazao, volio bi da niko protestima ne mora tražiti pravdu za svoje dijete.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!