Vahid Jusufović podnio ostavku na poziciju direktora UKC Tuzla

Vijesti 11. maj 202114:53 > 14:54 0 komentara
Vahid Jusufović podnio ostavku na mjesto direktora UKC Tuzla
FENA

Direktor UKC Tuzla Vahid Jusufović podnio je ostavku na ovu funkciju. Kazao je kako je od januara imao naznaka da ga žele smijeniti, ali su tu odluku odložili zbog trećeg vala koronavirusa.

“Meni je vrlo jasno bilo nakon prve sjednice novog Upravnog odobra koji nisu podržali Izvještaj za 2020. godinu jer su bili suzdržani. To je kulminiralo danas na sjednici Vlade TK gdje na prijedlog ministra zdravlja Izvještaj o radu nije usvojen jednoglasno. Predloženo je i Skupštini TK da isto ne usvoji Izvještaj o radu za 2020. godinu za koju ne moram napominjati kakva je bila i kroz šta je prošao menadžment, a posebno zaspolenici. Meni je jasno u kom smjeru ide i ne želim ulaziti u to”, rekao je Jusufović za N1.

Smatra da je UKC Tuzla pandemiju u prošloj godini “iznio kako treba”. Bilo je trzavica, ali, tvrdi, nikada nije bilo velikih problema.

“Nisam dozvoljavao da budu nezadovoljni, pazio sam na svoje kolege, poštovali smo se maksimalno. Izgurali smo sva tri vala pandemije i radili profesionalno. Mislim da nije zaslužena takva ocjena osnivača. Vjerovatno se to ranije pripremalo i ne želim da ulazim u dalju polemiku”, rekao je Jusufović.

Na pitanje da li je ovo politička odluka, odgovorio je: “Uvijek je upletena politika. Nastojao sam da budem maksimalno profesionalac, ali izgleda da to nije dovoljno”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!