Vakcinacija protiv korone u firmama u Sarajevu: Danas vakcinisani radnici GRAS-a

Vijesti 02. sep. 202114:202 komentara
Podijeli:
Izvor: Anadolija

U Kantonu Sarajevo juče je počela vakcinacija radnika u prostorijama kompanija, što je rezultat dogovora Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine sa ministrom zdravstva Kantona Sarajevo i predsjednikom Kriznog štaba KS Harisom Vranićem.

Danas je na rasporedu vakcinacija uposlenika GRAS-a, a preduzeće je jutros posjetio Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta zajedno sa vršiocem dužnosti direktora Senadom Mujagićem. Pored radnika iz kompanija koje su se prijavile omogućeno je i vakcinisanje članova njihovih porodica.

“Drago mi je da je interesovanje za vakcinaciju veliko i ovom prilikom pozivam sve radnike da se što prije vakcinišu. Prema informacijama koje imamo, prijavljeno je 220 radnika za vakcinaciju, a mnogi su se vakcinisali ranije. Briga za zdravlje građana i javni gradski prijevoz nam je u prvom planu”, rekao je ministar Šteta.

Izvor : Anadolija

Direktor Mujagić zahvalio se Ministarstvu zdravstva i Ministarstvu saobraćaja na ukazanoj prilici da se radnici vakcinišu na radnom mjestu, s obzirom na najave dolaska četvrtog vala koronavirusa.

Za vakcinaciju je neophodno da radnici imaju zdravstvenu knjižicu, a sa Zavodom zdravstvenog osiguranja KS bit će iskoordinirano izdavanje potvrda o vakcinaciji. Radnici koji dolaze iz drugih kantona, a rade u Kantonu Sarajevo također mogu biti vakcinisani, a potvrdu o vakcinaciji će moći dobiti u kantonu prebivališta.

Izvor : Anadolija

“Juče su se vakcinisali uposlenici Euroasfalta, Konzuma i Željeznica Federacije BiH. Jutros smo krenuli sa vakcinacijom u Grasu, nakon čega slijede firme Bosnalijek, BH Pošta, Centrotrans i drugi. Na raspolaganju su vakcine AstraZeneca i Sinopharm, interesovanje za vakcinaciju je veliko, u narednim danima nastavljamo sa procesom imunizacije za koju je angažovano 10 medicinskih sestara i tehničara koji čine mobilne timove”, rekao je Ademir Spahić, koordinator za vakcinaciju u KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar