Vakcinacija u KS svake naredne subote na tri punkta u JU Dom zdravlja KS

Vijesti 08. feb 202212:55 0 komentara
N1

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo obavještava građane da se akcija "vakcinacija prema građanima“ u tržnim centrima neće nastavljati u narednim vikendima.

Građani će se moći vakcinisati svake subote na punktovima u OJ Dom zdravlja Centar, Vogošća i Novi Grad od 9:00 do 18:00 sati.

Vakcinacija protiv koronavirusa se odvija na punktovima u svim domovima zdravlja Kantona Sarajevo, svakim radnim danom od 7:30 do 19:00 sati. Na raspolaganju su vakcine Pfizer, Moderna, Sinopharm i Sinovac za prvu, drugu i treću dozu.

U januaru ove godine, aplicirano je ukupno 28.076 doza vakcina u Kantonu Sarajevo. Od tog broja, skoro 5.000 doza aplicirano je u okviru akcije “vakcinacija prema građanima“ u tržnim centrima.

Ministarstvo zdravstva KS i njegov mobilni tim za vakacinaciju se zahvaljuju građanima na saradnji.

“Hvala i tržnim centrima koji su ustupili svoj prostor i resurse, uzimajući učešće u procesu imunizacije građana”, poručili su.

Ukoliko bude potrebe i interesa da se akcija organizira ponovo, ovo Ministarstvo će blagovremeno obavijestiti javnost.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!