Vakcinacija u SCC i Bingu: Na raspolaganju Moderna, Pfizer i Sinopharm

Vijesti 13. nov 202112:15 > 12:20 0 komentara
N1

U okviru pojačane kampanje za vakcinaciju protiv COVID-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organizirao je akciju "Vakcinacija prema građanima".

I ovoga vikenda su formirani punktovi u dva tržna centra – Sarajevo City Centar (SCC) i Bingo City Center.

Građanima su na raspolaganju prve doze vakcina Moderna, Pfizer i Sinopharm. Vakcinacija će trajati od 10 do 14 sati.

Na ovim punktovima neće se aplicirati druga i treća doza vakcine, nego u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo u skladu sa preporukama Kriznog štaba.

“Na ovaj način građanima Kantona Sarajevo želi se omogućiti još lakše obavljanje vakcinacije, a prostor tržnog centra je izabran jer se tu bilježi najveći broj okupljanja, posebno tokom vikenda”, navodi se u saopćenju.

Mirna Pecikoza, glasnogovornica ministarstva zdravstva KS kazala je za N1 da je trenutno u KS vakcinisano više od 50 posto građana.

“Očekujemo da nakon vakcinacije u tržnim centrima taj postotak bude 55 posto. Mi smo prošle sedmice bili zadovoljni odzivom mladih, a naročito onih ispod 18 godina. Otprilike oko 700 mlađih ispod 18 godina je vakcinisano protekli vikend, i sedmicu prije”, rekla je Pecikoza.

Također, počela je i vakcinacija sa trećom dozom za zdravstvene radnike.

“Osim njih, također iznad 70 godina počinje vakcinacija trećom dozom. Sada možemo reći da smo zadovoljni odzivom građana”, dodala je Pecikoza.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!