Valiant Richey, Jasmin Avdović i Namir Ibrahimović u Novom danu

Vijesti 13. jun 202111:07 > 12:01 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

Trgovina ljudima svake godine generiše profit od 150 milijardi dolara, od čega se približno 95% odnosi na prisilni rad i seksualno iskorištavanje. Alijansa protiv trgovine ljudima od 14. do 16. juna organizuje globalnu konferenciju o ovoj problematici, o kojoj će u Novom danu govoriti Valiant Richey, predstavnik OSCE-a i koordinator za borbu protiv trgovine ljudima.

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo od ponedjeljka, 14. juna, stupaju u štrajk. Primaće samo hitne slučajeve i neće biti vakcinacija, odlučeno je nakon niza sastanaka pregovaračkih timova Sindikata radnika u zdravstvu i Vlade Kantona na kojima nije postignut dogovor. O problemima u zdravstvu za Novi dan će govoriti Jasmin Avdović, predsjednik Sindikata domova zdravlja KS.

Online časovi, fizičko distanciranje, propuštene ekskurzije… sve to bila je upravo završena školska godina o kojoj ćemo u Novom danu razgovarati sa Namirom Ibrahimovićem, direktorom Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić” ali i đacima te obrazovne ustanove.

Pratimo evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2020. Uživo iz Londona izvještava N1 reporter Antonio Zavada.

Najbolji bosanskohercegovački igrač bilijara Sanjin Pehlivanović plasirao se među 64 najbolja igrača na Svjetskom prvenstvu u Engleskoj. U ponedjeljak će biti naš gost.

Plivačica Lana Pudar ipak će dobiti finansijsku podršku Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH za nastup na Olimpijskim igrama. Iako je zbog neadekvatne dokumentacije i numerisanja stranica, prvobitno odbilo podržati Lanu Pudar sredstvima iz projekta “Transfer za sport od značaja za Federaciju”, ministarstvo će pomoći Lani iz interventnih sredstava. Uživo iz Antalije, gdje trenira u okviru drugog dijela priprema pred juniorsko prvenstvo u Rimu, Lana će biti gošća Novog dana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!