Vanna o sarajevskoj publici: Već davno smo se zaveli i zaljubili

Showbiz 30. maj 202211:45 > 13:50 0 komentara

U sklopu svoje turneje „VANNA - 30 godina - Puna memorija" Ivana Vrdoljak stiže i pred sarajevsku publiku u Bosanskom kulturnom centru. Pred Sarajlije će stati 16. juna, a danas u programu N1 naglašava svoja očekivanja od njih: "Već davno su me razmazili", poručila je Vanna.

“Puno puta sam nastupala u Sarajevu, u klubovima. Već dugo zamišljam koncerte u ovom gradu u dvorani koja je predviđena za to. Konačno je vrijeme za Bosanski kulturni centar, jako me to raduje”, poručuje na početku gostovanja regionalna zvijezda.

Očekivanja od sarajevske publike

Kroz šalu i smijeh, Vanja konstatuje kako je sarajevska publika već odavno razmazila.

“Očekujem reakciju od prve, mislim da se više ne moramo zavoditi. Davno smo se zaveli i zaljubili. Ne očekujem nikakvu zadršku, samo ono na šta su me navikli – a to su vatreni prijemi”, priča Vanna.

Poručuje da joj je jedan od glavnih ciljeva da se posjetitelji sa koncerta vrate kući puno bolje raspoloženi nego što su došli. Stoga, kaže, izvodi uvijek ono što njena publika priželjkuje da čuje.

Mladi ponovo slušaju pop?

Trendovi u muzičkoj industriji itekako su drugačiji u odnosu na one sa početka Vannine karijere. Ona danas ističe da uvažava sve ekstreme u muzici, ali uočava posebne razloge zbog kojih će pop ostati neodvojiv dio života starijih, ali i mlađih.

“Iako ja uvažavam i ekstreme u glazbi, znam da nešto u čovjeku uvijek treba lijepu melodiju uz koju se izaziva humana emocija – a to je, u principu, definicija popa. Od svih ekstrema koje smo svi vidjeli, čuli, pa i uvažili, na kraju se vratimo nekoj melodiji koja je, ili prije svirala u našim životima, ili su je voljeli naši roditelji, pa u tom momentu shvatimo koliko je to lijepo”, govori Vanna, još uvijek popularna zvijedza iz devedesetih.

Pored njenih čuvenih pop hitova poput “Tek je dvanaest sati”, publika će moći uživati i u novim pjesmama koje je pisala za vrijeme pandemije i lockdown-a, pa za koje poručuje da su itekako dobro primljene kod publike.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!