Varnice između Radojičića i Stanivukovića: Do sada ste na sve ćutali…

Vijesti 11. jan 202112:18 1 komentar
Facebook

Nakon što je novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković objavio podatke o broju zaposlenih u javnim preduzećima, ustanovama, organizacijama i Gradskoj upravi Banjaluke, oglasio se bivši gradonačelnik Igor Radojičić koji je demantovao podatke kazavši da barem 1.500 navedenih nije na budžetu Grada.

“Ovo je potpuno netačan podatak i mora se demantovati! Barem 1.500 od pobrojanih zaposlenih nije na budžetu Grada niti su mnoga navedena preduzeća/ustanove korisnici budžeta za plate”, napisao je Radojičić na Twitteru.

Stanivuković mu je odgovorio, nakon čega je uslijedila rasprava.

“Od koga Vodovod naplaćuje vodu? Od naših građana gospodine Igore i tako ima sopstrveni budžet koji jeste budžet našeg grada i građana i onda se isplaćuju plate i za višak radnika koji ste vi zaposlili. Koliko je viška radnika u Centru za socijalni rad, Akvani, JUSC Borik itd? Znate li koliko je ugovora o djelu onih radnika koje ste vi primili na određeno i koliko ste ugovora potpisali poslije izbora nakon poraza? Sve vi to znate, za sada i bolje od mene, ali kada se upoznam sa svim, neće biit onako kako ste vi ostavili. Odmarajte”, napisao je Stanivuković.

Radojičić je rekao kako je pokazao “elementarno neznanje” i da “ne razlikuje osnovne pojmove”.

“Neka Vam objasne razliku između ‘ugovora o djelu’ i rada na određeno vrijeme. Neka Vam objasne razlike između ustanova, akcionarskih društava, društva sa ograničenom odgovornošću, budžeta itd”, rekao je Radojičić.

Stanivuković je zaključio raspravu porukom: “Vama bi bilo bolje da su vam objasnili kako se na izborima pobjeđuje, a te pojmove vidim dobro poznajete, s obzirom na to šta ste morali potpisati. Do sada ste na sve ćutali, pa bolje vam je da tako i ostane”.

U raspravu su se uključili i građani Banjaluke koji su podijeljenog mišljenja. Neki oslovljavaju Radojičića sa gradonačelniče, aludirajući da Stanivukovića ne priznaju, drugi ga kritikuju navodeći kako je kriv za previše zaposlenih na “teret građana”.

Podsjetimo, prema podacima koje je objavio Stanivuković, broj zaposlenih prelazi 3.000 što je okarakterisao “zastrašujuće velikim brojem” te se upitao kako je gradski budžet uopće do sada funkcionisao.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare