Već je poznato ko će preuzeti vrh SDS-a nakon ostavki?

Vijesti 26. nov 202209:35 0 komentara
SDS

Milan Miličević u naredna dva do tri mjeseca, odnosno nakon završetka unutarstranačkih izbora, biće potvrđen kao predsjednik Srpske demokratske stranke.

“U subotu imamo sjednicu Glavnog odbora i tu će Miličević ući u status vršioca dužnosti, a Glavni odbor će raspisati unutarstranačke izbore. Na sjednici će biti izabrano i tijelo koje će sprovoditi te izbore, a osim Miličevića tu će biti većina načelnika i gradonačelnika SDS-a kao i neki poslanici SDS-a”, ispričao je izvor “Nezavisnih” iz ove stranke.

Isti izvor navodi, nakon što Glavni odbor stranke raspiše unutarstrančke izbore, da će u njima učestvovati svi članovi, koji će preko mjesnih zajednica i dalje preko opština i gradova na kraju odlučiti ko će biti predsjednik i ko će činiti najuže rukovodstvo.

“Sigurno je da će Miličević na kraju biti predsjednik stranke, ali je još nepoznato ko će biti u užem rukovodstvu i o tome je još rano govoriti jer proces unutarstranačkih izbora nije ni počeo. Sve će se znati za dva, najdalje tri mjeseca, koliko će trebati da se cijeli proces unutarstranačkih izbora okonča”, ispričao je izvor.

Podsjećanja radi, nakon nedavno završenih opštih izbora i lošeg rezultata SDS-a, Predsjedništvo ove stranke, na čelu sa Mirkom Šarovićem, kolektivno je podnijelo ostavke koje je prihvatio Glavni odbor. Na toj sjednici Glavnog odbora ovlaštenja predsjednika SDS-a prenesena su na Miličevića i tada je odlučeno da stranka pod hitno mora provesti unutarstranačke izbore i u naredne četiri godine pokušati popravati stanje u stranci. Takođe, članovi Glavnog odbora na sjednici su istakli i da je stranka u prethodnih nekoliko godina poprilično zapuštena kada je riječ o infrastrukturi te da je na to uticalo više faktora, ali da je glavna krivica na onima koji su do sada upravljali strankom.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!