„Večeras rušimo vladu“: Demokrate prelomile, kraj za premijera Dritana Abazovića

Vijesti 19. aug 202222:08 > 22:08 0 komentara
Youtube

Demokrate će glasati za pad vlade Dritana Abazovića, saopštio je večeras poslanik te partije Vladimir Martinović.

“Večeras kad srušimo ovu DPS Vladu, ko god potpiše da neće praviti bilo kakvu većinu s njima, već od sjutra mogu da počnu pregovori za formiranje 44. Vlade, u kojoj nema DPS-a. To je vrlo jasna ponuda. Ovo što ste vi nama danas ponudili vrlo je neozbiljno”, rekao je Martinović.

Inicijativu za izgasavanje nepovjerenja Vladi podnijelo je 36 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije, Liberalne partije, Socijaldemokrata i Demokratske unije Albanaca, samo nekoliko sati nakon što je Abazović potpisao Temeljni ugovor sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

Za konačni pad Vlade neophodan je glas 41 poslanika, što znači da DPS-u i njegovim koalicionim partnerima fali jedan glas.

Upravo su Demokrate Alekse Bečića ranije pominjane kao tas na vagi koji može da obezbedi DPS-u potrebnu većinu, ili, pak, da pomogne Abazoviću da ostane na funkciji premijera.

Iz ove partije ranije su saopštili da će odluku o glasanju donijeti na samoj sjednici, ali je poslanik Martinović sada saopštio šta će preduzeti Demokrate, čime je postalo izvesnije da će Abazovićeva vlada pasti večeras.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!