Večeras sprovođenje osumnjičenih za ubistvo policajca Radenka Bašića

Vijesti 28. mar 202215:58 > 17:30 0 komentara
N1/Ilustracija

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske večeras će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Teško ubistvo“ koje je izvršeno na štetu policijskog službenika Radenka Bašića, sprovesti dva lica inicijala A.M. i I.R. u Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Lica A.M. i I.R. su lišena slobode dana 26. na 27. mart, u okviru istrage započete 21. marta ove godine, s ciljem otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja organizatora, saučesnika i neposrednog izvršioca navedenog krivičnog djela.

Aktivnosti su realizovane na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Specijalnom-antiterorističkom jedinicom, Žandarmerijom i PU Banjaluka.

Izvještajem je obuhvaćeno i lice D.R. koji je identifikovan kao organizator i naručilac krivičnog djela „Teško ubistvo“, a kojeg su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet lišili slobode 23.03.2022. godoine u Prijedoru. Ovom licu je na prijedlog Tužilaštva BiH, od strane Suda BiH određen pritvor 24.03.2022. godine.

U toku je i dalje opsežna istraga u saradnji sa nadležnim tužilaštvima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske se zahvaljuje na saradnji i pomoći FBI-u, Europolu, policijama Republike Srbije, Republike Crne Gore, Savezne Republike Njemačke, Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, Federalnoj upravi policije i MUP-u Kantona Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!