Velika akcija policije u Sarajevu zbog prometa drogama, ima uhapšenih

Vijesti 03. nov 202216:06 0 komentara
ILUSTRACIJA F.Z./N1/

Postupajući po nalogu tužiteljice iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski službenici MUP-a KS, realizuju akciju kodnog naziva “Raptor” na području Sarajeva, usmjerenu na suzbijanje organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga.

Lišena su slobode četiri osumnjičena lica, osumnjičena da su se na teritoriji Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, Republike Srbije, Republike Crne Gore i drugih zemalja kontinuirano bavila neovlaštenom međunarodnom kupoprodajom, transportom, posredovanjem i isporukom opojnih droga „kokain“, „marihuana“ i „spid“, kao i drugim krivičnim djelima.

U toku su pretresi objekata i vozila koja koriste pomenuta lica.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, krijumčarenje ljudi iz KZ-a BiH, te krivičnim djelom zloupotreba osiguranja iz KZ F BiH.

Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dešifrovanim aplikacijama Sky i Anom.

Osumnjičeni će biti ispitani u zakonskom roku, nakon čega će postupajuća tužiteljica donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!