Velika akcija SIPA-e u nekoliko bh. gradova, pretresi na 11 lokacija

Vijesti 10. jun. 202111:32 > 11:35
Podijeli:
SIPA
Izvor: SIPA (PIXELL)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jutros su u ranim jutarnjim satima, započeli su sa pretresima osoba, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičene osobe na 11 lokacija na širem području Grada Tuzle, općina Lukavac, Pelagićevo, Šamac, Zavidovići, Prnjavor i Ilidža, u okviru akcije kodnog naziva „Skuter III“,

Prilikom vršenja pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti, koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnih djela „Organizirani kriminal“, iz člana 250. u vezi s krivičnim djelom „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, iz člana 210a. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i to: mobilni telefoni, duhan pripremljen za pušenje, mašine za rezanje duhana, mašine za punjenje cigareta duvanom pripremljenim za pušenje, cigarete bez akciznih markica, novac i dr.

Navedene aktivnosti realiziraju se pod nadzorom i naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine, a uz pružanje pomoći od strane policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Zeničko–dobojskog kantona i Kantona Sarajevo.

O konačnom izvršenju pretresa i statusu osumnjičenih osoba javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar