Veliki dio Kantona Sarajevo bez struje

Vijesti 05. nov 202111:05 > 11:32 0 komentara
Pixabay

Veliki dio Kantona Sarajevo ostao je bez električne energije usljed ispada 7 100 kilovoltnih stranica Elektroprijenosa Bosne i Hercegovine kao i zbog kvarova i isključenja 30 trafo stanica Elektroprivrede BiH. Ekipe su na terenu7, a iz Elektroprivrede mole za strpljenje i apeluju na građane da budu oprezni.

Kako nam je potvrdila glasnogovornica Elektroprivrede BiH Midheta Kurspahić, uzrok nestanka struje je ispad stanica Elektroprijenosa BiH kao i isključenje srednje naponskih odvoda iz 110 kilovoltnih stanica – Reljevo, Azići i Nedžarići.

“Situacija se mijenja iz sata u sat, ali ekipe su na terenu, rade u otežanim uslovima, ali nastoje što prije otkloniti sve opasnosti i kvarove te normalizirati snabdijevanje električnom energijom”, kazala je Kurspahić za N1.

N1

Istakla je da je svih 155  kvarova od prethodnog dana otklonjeno, ali imaju konstantne nove prijave.

“Na srednje naponskoj mreži zabilježen veliki broj ispada odvoda posebno u rubnim prigradskim područjima Kantona Sarajevo. Veliki broj kvarova uzrokovan je padom stubova ili nadzemnih vodiča električne energije te padanjem stabala i grana na mrežu”, navela je Kurspahić.

Elektroprivreda BiH uputila je molbu građanima za strpljenje i pojačan oprez.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!