Veliki problemi na mnogim putevima u BiH, ima zaglavljenih vozila (VIDEO)

Vijesti 14. jan 202111:13 > 12:27 0 komentara
Fcebook

Zbog novih sniježnih padavina usporeno se saobraća na dionicama u sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima zemlje. Izdvajamo dionicu Srebrenik-Tuzla u mjestu Previle gdje se zbog zaglavljenih teretnih vozila, trenutno saobraća jednom trakom.

Zbog novih sniježnih padavina usporeno se saobraća na dionicama u centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima zemlje. Ekipe putnih službi su na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno. Zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnih materijala, pa vozače pozivamo na maksimalan oprez.

Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a pažnju skrećemo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo na putevima u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

‼️DVA ŠLEPERA, ZAGLAVILA NA PREVILAMA ‼️

Posted by Teretnjaci.ba on Thursday, January 14, 2021

Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na planinskom prevoju Borova Glava na dionici Livno-Šuica upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!