Verbalni sukob Vukanovića i Sokola u “Crvenoj liniji” na N1 (VIDEO)

Vijesti 15. maj 202108:06 0 komentara
N1

U Crvenoj liniji govorili su Tomislav Sokol, HDZ-ov zastupnik u EU Parlamentu, Suzana Grubješić, bivša potpredsjednica Vlade Srbije za EU integracije i Nebojša Vukanović, poslanik u Skupštini Republike Srpske.

Jedna od tema bila je i status zemalja Zapadnog Balkana na putu ka EU. Svaki od gostiju je imao svoje mišljenje, a nije dugo trebalo da priča skrene u pravcu ratnih tema.

Nedugo zatim, došlo je i do prvih varnica kada je riječ o stradanjima naroda širom Balkana.

“Vukanovć: Ma da, Srbi su sami otišli od petarde”, odgovorio je kratko Vukanović Sokolu. Također, Vukanović je više puta govorio o unutarnjoj korupciji u BiH kao otežavajućem faktoru.

Vukanović je na primjeru Milorada Dodika govorio o “koga sve međunarodna zajednica podržava”.

“Dodik je najveća sramota RS i srpskog naroda. To je jedan korumpirani političar koji opstaje na vlasti plasirajući priče o referendumu, otcjepljenju. Prosto je nevjerovatno koliko su stvari podržali međunarodna zajednica i ljudi koji su doveli Dodika na vlasti.

“Dodik ima podršku i Hrvatske, evo da ne upadam u riječ”.

Tomislav Sokol je uzvratio kazavši:

“Nije posao EU da riješava izborne fustracije SDS-a što ne mogu doći na vlast u RS”.

“Meni je smiješno da neko iz SDS-a, s obzirom na povijest stranke, priča o zveckanju oružjem. Hrvati ne zveckaju oružjem, Hrvati žele da se pravno dovedu na EU razinu i implementiraju standardi”.

Vukanović je poručio:

“Niko ne traži guranje u vlast, mi znamo da je Dodik hrvatski igrač. Mi tražimo da EU nema diskriminaciju i da nekog toleriše, a nekog sankcioniše”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!