Verhaz, Bakalar, Omanović, Vasilić, Bećar, Nalo i Selmanović gosti Novog dana

Vijesti 19. jan 202217:43 0 komentara
N1

Brojni gosti, ali i zanimljive i aktuelne teme očekuju vas u izdanju emisije "Novi dan" za četvrtak.

U Bosni i Hercegovini danas su registrovane 2.992 novozaražene osobe od 6.025 testiranih. Preminula su 24 pacijenta koja su bila pozitivna na koronavirus. O epidemiološkoj situaciji u “Novom danu” razgovaramo sa Antonijom Verhaz, načelnicom Klinike za infektivne bolesti UKC Republike Srpske.

Za oktobar 2022. godine planirani su Opšti izbori u BiH. Predizborni proces opterećen je pitanjem izmjena izbornog zakonodavstva ali i složenim političkim odnosima. Da li je upitna priprema a samim tim i održavanje oktobarskih izbora u BiH, za “Novi dan” govori Željko Bakalar, predsjednik Centralne izborne komisije BiH.

Sve je više razvoda u Bosni i Hercegovini, što potvrđuju i podaci Agencije za statistiku BiH, prema kojima se u 2021. za devet mjeseci razvelo 1.519 parova, dok je godinu prije taj broj iznosio 1.354, što predstavlja povećanje od 11,36 odsto. O pravnom, socijalnom i psihološkom aspektu razvoda za “Novi dan” govore Nijaz Omanović, diplomirani socijalni radnik, porodični savjetnik u Porodičnom savjetovalištu Sarajevo i Goran Vasilić, advokat.

Nakon akcije GSS-a, spašavanja planinara zatrpanih u snježnoj lavini na Bjelašnici, govorimo o opasnostima ali i ljepotama planinarenja. Gosti “Novog dana” su Midhat Bećar, planinarski vodič, autor stranice Planinarenje.ba, Nedim Nalo, planinarski vodič i načelnik Stanice planinarskih vodiča Sarajevo i Lamija Selmanović iz GSS-a Sarajevo, učesnica prekjučerašnje akcije spašavanja na Bjelašnici, na lokalitetu Krvavca.

Dobro jutro će vam poželjeti Ivana Erić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!