VIDEO Pogledajte kako izgleda masovno cijepljenje u Mostaru

Vijesti 13. apr 202114:50 > 14. apr 2021 11:42 0 komentara

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru u utorak je nastavljeno masovno cijepljenje građana protiv koronavirusa, a do sada je cijepljeno gotovo 800 osoba.

Masovno cijepljenje Mostaraca počelo je u prošli četvrtak, a trenutno se cijepe osobe starije od 60 godina i kronični bolesnici, kazala je Feni vršiteljica dužnosti ravnateljice mostarskog Doma zdravlja Kristina Bevanda.

“Danas smo završili s cijepljenjem AstraZenecom, tj. potrošili smo sve doze tog cjepiva iz ranije pošiljke”, ocijenila je Bevanda i dodala da tijekom dana očekuju isporuku kineskih cjepiva iz donacije Republike Turske.

Naglasila je da će, kako im budu pristizala cjepiva, pojačavati svoje kapacitete i produžavati radno vrijeme cijepljenja.

Pritom je ponovila kako je s određenim zaostacima, u Mostaru završeno cijepljenje zdravstvenih radnika i osoba po staračkim domovima.

Nakon cijepljenja osoba starijih od 60 godina i kroničnih bolesnika prelazi se na iduću skupinu prioriteta.

“Tada ćemo imati slobodu da pozivamo sve osobe koje žele da se cijepe, bez obzira na godine”, ustvrdila je Bevanda.

Navela je kako, ipak, nije zadovoljna dinamikom cijepljenja.

“Nismo zadovoljni dinamikom, no to ne ovisi o nama već o broju pristiglih doza s kojima trenutno raspolažemo”, kazala je Bevanda te zaključila da je zainteresiranost građana za cijepljenje jako dobra i da Mostarci nisu bili previše skeptični oko cjepiva AstraZeneca s obzirom na žustre polemike koje se vode oko tog cjepiva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!