Vidović: Nema nikakve krivice RS, istragu treba obustaviti

Vijesti 18. jan 202214:43 6 komentara
Foto: F.Z./N1

Ministrica finansija Republike Srpske Zora Vidović saslušana je danas u Tužilaštvu BiH u okviru predmeta Napad na ustavni poredak, kao svjedok. Istakla je kako nema krivice Republike Srpske.

“Smatram kao i svi što su bili iz RS da ne kršimo Ustav BiH. Naprotiv, RS želi da radi i donosi svoje propise u skladu s Ustavom BiH. Želimo vratiti oduzete nadležnosti, što je u skladu s Ustavom BiH”, kazala je Vidović.

Navela je kako “ovaj predmet nema epilog nikakve krivice za RS”.

“Mi apsolutno poštujemo Ustav i takav smo zaključak na NSRS donijeli. Mislim da se istraga treba obustaviti”, kazala je Vidović.

Danas je saslušan i poslanik Marinko Dragišić koji je kazao da “postupanje NSRS nije udar nego pravna borba Republike Srpske za svoj ustavnopravni položaj koji joj pripada u dejtonskoj BiH”.

Podsjetimo, poslanici NSRS su 10. decembra usvojili niz zaključaka u vezi sa prenosom nadležnosti sa države Bosne i Hercegovine na entitet Republika Srpska.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je nakon toga otvorilo predmet protiv više osoba zbog, kako su naveli, osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Napad na ustavni poredak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare