Vijeće Medicinskog fakulteta u Sarajevu donijelo odluku o diplomi Izetbegović

Vijesti 25. nov 202212:31
F.Z./N1

Vijeće Medicinskog fakulteta na hitnoj sjednici potvrdilo je nalaz Ad hoc Komisije da je s dokumentima Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a  koje traži Senat Univerziteta u Sarajevu – sve u redu, piše interview.ba.

Prema onome što je objavio interview.ba Vijeće Medicinskog fakulteta u Sarajevu je utvrdilo da je sa dokumentacijom odnosno diplomom Sebije Izetbegović sve u redu.

Vijeće je prihvatilo izvještaj Ad hoc Komisije da je „sve u redu”. Komisija tvrdi da imaju originalni dokument pisan rukom o ekvivalenciji ocjena. I to smo prihvatili. Da je sve u redu”, rekao je sagovornik interview.ba.

Podsjećamo, Senat Univerziteta u Sarajevu  je usvojio zaključak i zadužio Medicinski fakultet u Sarajevu da se  formira komisija koja će još jednom pregledati kompletnu dokumentaciju gospođe Izetbegović i proslijediti zaključak.

Formira se komisija da istraži diplomu Sebije Izetbegović, Konakovićeva validna

Potom je Enra Suljić, koja slovi za desnu ruku direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, poručila j da je svu dokumentaciju dostavila senatorima, te da je u slučaju spornih diploma Izetbegović sve legalno.

“Dokumentacija o svim izborima. Od asistenta, docenta, vanrednog i redovnog profesora. Svu dokumentaciju je dužan da čuva fakultet, Univerzitet. To je zakonom definirano. I svi oni koji su otuđili, znaju što su to uradili.

Postoji dokumentacija koja dovoljno zorno govori da je sve po zakonu”, kazala je tada Suljić.

Enra Suljić o diplomi Sebije Izetbegović: Sve je po zakonu! (VIDEO)

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad