Vijeće ministara BiH danas o akcizama i Koridoru Vc

Vijesti 15. apr. 202107:25
Podijeli:
Izvor: Vijeće ministara BiH

Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici bi trebalo da razmatra Nacrt zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, koji je predložila Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Državni ministri bi trebali razmatrati i Nacrt sporazuma o grantu za tehničku pomoć između BiH, JP Autoceste Federacije BiH i Evropske investicijske banke u vezi s konsultantskim uslugama za nadzor nad radovima na izgradnji Koridora Vc u Bosni i Hercegovini (poddionica Počitelj – Zvirovići).

Pred ministrima će se ponovo naći, ovaj put novi tekst, Prijedlog odluke o formiranju Nadzornog tijela za praćenje provedbe Revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina. U pitanju je odluka koju je pripremilo Ministarstvo pravde BiH.

Ministri će biti upoznati i o stanju migracija u BiH u prošloj godini, kao i o procjeni međuinstitucionalne saradnje tokom pandemije koronavirusa, a u pitanju su informacije koje je pripremilo Ministarstvo sigurnosti BiH.

Informacija o potrebi koordiniranja aktivnosti nadležnih institucija u vezi s pogoršanjem epidemiološke situacije uslijed širenja virusa SARS-Cov 2, također je jedna od tačaka dnevnog reda današnje sjednice.

Na prijedlog Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Vijeće ministara će razmatrati Rezoluciju o poštivanju žrtava fašističkih režima i pokreta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar