Vijeće ministara BiH danas opet zasijeda, 111 tačaka na dnevnom redu

Vijesti 28. nov 202207:57 1 komentar
Fena/Vijeće ministara BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će održati 59. redovnu sjednicu nakon što je prošla prekinuta. Na dnevnom redu će biti čak 111 tačaka.

Od tog velikog broja tačaka, neke od najvažnijih koje će razmatrati Vijeće ministara su Nacrt zakona o vanjskim poslovima BiH kao i Prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba do 31.12.2023. godine te Zakon o Oružanim snagama BiH ukoliko se dnevni red usvoji.

Bitno je i to što će se na dnevnom redu naći i nacrti sporazuma između Bosne i Hercegovine i Srbije, odnosno Hrvatske za izgrađnju međudržavnih gasnih interkonekcija, a 91. tačka se odnosi na informaciju o podnesku aplikantice u predmetu Zornić protiv BiH u vezi sa pojedinačnim mjerama u postupku izvršenja presuda Evropskog suda za ljudska prava iz grupe predmeta Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, sjednica Vijeća ministara od 24. novembra je prekinuta zbog toga što nije postignut dogovor oko dnevnog reda protiv kojega su glasali ministri iz HDZ-a.

Na njoj je trebalo biti razmatrano 113 tačaka dnevnog reda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare