Vijeće ministara BiH nije zasjedalo po drugi put: Bez saglasnosti o dnevnom redu

Vijesti 28. nov 202214:12 1 komentar
Vijeće ministara BiH

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koja je bila zakazana za danas, nije održana jer nije postignuta saglasnost o dnevnom redu.

Kako Fena saznaje, ni ovaj put nije bio prihvaćen prijedlog zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministra finansija i trezora Vjekoslava Bevande da se u dnevni red uvrsti Nacrt Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu.

Iz istog razloga ni prošle sedmice nije održana sjednica Vijeća ministara BiH.

Ministar Bevanda je tada, u saopćenju za javnost, izrazio žaljenje što nije bilo volje da se na dnevni red sjednice Vijeća ministara BiH uvrsti Nacrt Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu, te da je to dovelo do toga da ministri iz reda Hrvata glasaju protiv ponuđenog dnevnog reda.

Vijeće ministara BiH trebalo je danas razmatrati Nacrt zakona o vanjskim poslovima BiH, čiji je predlagač Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Također trebao je biti razmatran i Nacrt zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora, kao i Nacrt zakona o slobodi pristupa informacijama na nivou institucija BiH.

Na dnevnom redu je, između ostalog, trebalo da se nađe i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare